ßßß Cookit - przepis na Zrazy wołowe nadziewane pieczarkami

Zrazy wołowe nadziewane pieczarkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
wołowina zrazowa 60 dekagramów
pieczarka 10 dekagramów
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
ząbek czosnku 2 sztuk
rosół wołowy 1 szklanek
cebula 10 dekagramów
śmietana 0.25 szklanek
sól według uznania
pieprz według uznania
sok z cytryny według uznania
Wykonanie:
Mięso oczyścić z błon i ścięgien, umyć, osuszyć, pokrajać w plastry, zbić tłuczkiem. Każdy plaster natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Pieczarki umyć, oczyścić, posiekać jak najdrobniej, skropię sokiem cytrynowym (1/2 łyżki), wymieszaę z posiekaną pietruszką, przyprawię do smaku solą. Przygotowane pieczarki rozłożyć równomiernie na płatach mięsa, zwinąć w ścisłe rulony, przycisnąę, lekko obrumienić na patelni do smażenia bez tłuszczu. Posolić, przełożyć do rondla, dodać drobno pokrajaną cebulę, oprószyć solą i pieprzem, skropić wrzącą wodą. dusić pod przykryciem na małym ogniu. Do miękkiego mięsa dodać śmietankę, zagotować, sos przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gotową potrawę wyłożyć na salaterkę, polać sosem. Podawać z ziemniakami purée i zieloną sałatą lub z surówką z pomidorów.
Uwagi:
sok cytrynowy lub zaprawa cytrynowa, śmietana 9%, natka poetruszki posiekana
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1903/Zrazy-wolowe-nadziewane-pieczarkami