Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
wołowina zrazowa 60 dekagramów
pieczarka 10 dekagramów
natka pietruszki 2 łyżek stołowychząbek
czosnku 2 sztukrosół wołowy 1 szklanek
cebula 10 dekagramów
śmietana 0.25 szklanek
sól według uznania
pieprz według uznania
sok z cytryny według uznaniaWykonanie:
Mięso oczyścić z błon i ścięgien, umyć, osuszyć, pokrajać w plastry, zbić tłuczkiem. Każdy plaster natrzeć
czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Pieczarki umyć, oczyścić, posiekać jak najdrobniej,
skropię sokiem cytrynowym (1/2 łyżki), wymieszaę z posiekaną
pietruszką, przyprawię do smaku
solą. Przygotowane
pieczarki rozłożyć równomiernie na płatach
mięsa, zwinąć w ścisłe rulony, przycisnąę, lekko obrumienić na patelni do smażenia bez tłuszczu. Posolić, przełożyć do rondla, dodać drobno pokrajaną
cebulę, oprószyć
solą i
pieprzem, skropić wrzącą
wodą. dusić pod przykryciem na małym ogniu. Do miękkiego
mięsa dodać
śmietankę, zagotować, sos przyprawić do smaku
solą i
pieprzem. Gotową potrawę wyłożyć na salaterkę, polać sosem. Podawać z
ziemniakami purée i
zieloną sałatą lub z surówką z
pomidorów.Uwagi:
sok cytrynowy lub zaprawa cytrynowa,
śmietana 9%,
natka poetruszki posiekanaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: