ßßß Cookit - przepis na Tatar

Tatar

nazwa

Wykonanie

Tatar w naszej wersji jest nieco uboższy od podstawowej. Nie dodaję do niego ogórka, pozostaje tylko żółtko, cebula plus przyprawy, tak podany dla nas jest najlepszy;). Robiąc tatar, mięso musi być najlepszej jakości i świeże, to warunek konieczny.
Składniki:
200g wołowiny
1 żółtko
Cebula duża, lub dwie małe
sól pieprz do smaku.
Wykonanie:
Mięso mieliny w maszynce, końcówka z drobnymi oczkami. Przekładamy do kokilki, kubeczka i z niego/niej układamy na talerzu, na środku robimy malutką" dziurkę".
Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, układamy w koło mięsa.
Jajko musimy sparzyć, oddzielamy żółtko od białka, żółko kładziemy do przygotowanej wcześniej " dziurki".
Podajemy od razu po przygotowaniu z przyprawami.
Smacznego!
Źródło:http://mojakulinarnaprzygoda-agiatis.blogspot.com/2013/04/tatar.html