Wykonanie
Tatar w naszej wersji jest nieco uboższy od podstawowej. Nie dodaję do niego
ogórka, pozostaje tylko
żółtko,
cebula plus
przyprawy, tak podany dla nas jest najlepszy;). Robiąc tatar,
mięso musi być najlepszej jakości i świeże, to warunek konieczny.

Składniki:200g
wołowiny1
żółtkoCebula duża, lub dwie małe
sól pieprz do smaku.

Wykonanie:
Mięso mieliny w maszynce, końcówka z drobnymi oczkami. Przekładamy do kokilki, kubeczka i z niego/niej układamy na talerzu, na środku robimy malutką" dziurkę".
Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, układamy w koło
mięsa.
Jajko musimy sparzyć, oddzielamy
żółtko od
białka,
żółko kładziemy do przygotowanej wcześniej " dziurki".Podajemy od razu po przygotowaniu z
przyprawami.

Smacznego!