Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
szynka wieprzowa surowa 800 gramów
bułka tarta 3 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
liść laurowy 1 sztuk
cebula 1 sztuk
marchewka 2 sztuk
szynka 150 gramów
masło 3 łyżek stołowych
śmietana 1 szklanek
wino białe wytrawne 1 szklanek
masło 50 gramów
pieprz według uznaniasół według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso pokroić w cienkie plastry, rozbić, oprószyć
sola oraz
pieprzem.Farsz: posiekać oczyszczoną
cebulę,
marchewki oraz
szynkę i usmażyć je na
maśle.Farszem posmarować
mięso, zwinąć i spiąć wykałaczkami. Roladki panierować w
jajku i
bułce tartej i usmażyć na
maśle na jasnozłoty kolor. Do tłuszczu po smażeniu wlać
wino oraz
śmietanę i gotować do zgęstnienia, mieszając doprawić i dodawać po kawałeczku zimne
masło. Gotowym sosem polać zrazy.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: