ßßß Cookit - przepis na Zrazy wieprzowe

Zrazy wieprzowe

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 1
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
szynka wieprzowa surowa 800 gramów
bułka tarta 3 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
liść laurowy 1 sztuk
cebula 1 sztuk
marchewka 2 sztuk
szynka 150 gramów
masło 3 łyżek stołowych
śmietana 1 szklanek
wino białe wytrawne 1 szklanek
masło 50 gramów
pieprz według uznania
sół według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso pokroić w cienkie plastry, rozbić, oprószyć sola oraz pieprzem.
Farsz: posiekać oczyszczoną cebulę, marchewki oraz szynkę i usmażyć je na maśle.
Farszem posmarować mięso, zwinąć i spiąć wykałaczkami. Roladki panierować w jajku i bułce tartej i usmażyć na maśle na jasnozłoty kolor. Do tłuszczu po smażeniu wlać wino oraz śmietanę i gotować do zgęstnienia, mieszając doprawić i dodawać po kawałeczku zimne masło. Gotowym sosem polać zrazy.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8878/Zrazy-wieprzowe