ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoszynka wieprzowa surowa 800 gramówbułka tarta 3 łyżek stołowychjajka 1 sztukmasło 2 łyżek stołowychliść laurowy 1 sztukcebula 1 sztukmarchewka 2 sztukszynka 150 gramówmasło 3 łyżek stołowychśmietana 1 szklanekwino białe wytrawne 1 szklanekmasło 50 gramówpieprz według uznaniasół według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso pokroić w cienkie plastry, rozbić, oprószyć sola oraz pieprzem.Farsz: posiekać oczyszczoną cebulę, marchewki oraz szynkę i usmażyć je na maśle.Farszem posmarować mięso, zwinąć i spiąć wykałaczkami. Roladki panierować w jajku i bułce tartej i usmażyć na maśle na jasnozłoty kolor. Do tłuszczu po smażeniu wlać wino oraz śmietanę i gotować do zgęstnienia, mieszając doprawić i dodawać po kawałeczku zimne masło. Gotowym sosem polać zrazy.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: