ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomarchewka 150 gramówdymka 2 sztukmasło 1 łyżek stołowychszynka 60 gramówśmietana 4 łyżek stołowychtrybula według uznaniajajka 4 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną marchewkę pokroić w plastry. Oczyszczona dymkę pokroić na kawałki i razem z marchewką smażyć ok. 4 minuty na maśle. Doprawić solą oraz pieprzem.Szynkę pokroić w paski i razem z warzywami rozłożyć w 4 natłuszczonych kokilkach. Wymieszać śmietanę z kilkoma listkami posiekanej trybuli, doprawić do smaku sola oraz pieprzem i polać nią warzywa.Do każdej porcji wbić po jajku. Foremki ułożyć w wypełnionej gorącą wodą głębokiej blasze. Piec ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni, aby białko zastygło, a żółtko było miękkie. Podawać z chlebem tostowym.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z MięsaWielkanocZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: