Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
marchewka 150 gramów
dymka 2 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
szynka 60 gramów
śmietana 4 łyżek stołowych
trybula według uznania
jajka 4 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
marchewkę pokroić w plastry. Oczyszczona
dymkę pokroić na kawałki i razem z
marchewką smażyć ok. 4 minuty na
maśle. Doprawić
solą oraz
pieprzem.
Szynkę pokroić w paski i razem z warzywami rozłożyć w 4 natłuszczonych kokilkach. Wymieszać
śmietanę z kilkoma listkami posiekanej
trybuli, doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem i polać nią warzywa.Do każdej porcji wbić po
jajku. Foremki ułożyć w wypełnionej gorącą
wodą głębokiej blasze. Piec ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni, aby
białko zastygło, a
żółtko było miękkie. Podawać z
chlebem tostowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z
MięsaWielkanocZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: