ßßß
Potrzebujemy:ugotowane mięso - u mnie 300 g mięsa z łopatki i 150 g kurczaka1 cebula1 ugotowana marchewka4 łyżki bułki tartej2 jajkapieprz, sólmasło do smażenia (lub inny tłuszcz, np olej)Dodatkowo składniki na naleśniki - mąka, jajka, mleko i woda - a przepis wraz z filmikiem jak wykonać naleśniki znajdziecie TUTAJCebulę drobno kroimy i podsmażamy aż się zeszkli (na rozgrzanym wcześniej tłuszczu).Mięso mielimy w maszynce do mielenia wraz z podsmażoną cebulą. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i przez 7 minut podsmażamy zmielone mięso. Dokładnie doprawiamy solą i pieprzem.
Zwinięte naleśniki obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu aż się zarumienią.Idealnie pasują do barszczyku, lub tak jak u mnie z sosem pieczarkowym:)Smacznego!