ßßß Cookit - przepis na Gotowanie

Gotowanie

nazwa

Wykonanie

Uwielbiam naleśniki z mięsem, naleśniki z kapustą i grzybami...czemu by nie zrobić krokietów? To takie panierowane naleśniki, pyszne, mięsne..do tego podane z sosem pieczarkowym - mmmm:)
Potrzebujemy:
ugotowane mięso - u mnie 300 g mięsa z łopatki i 150 g kurczaka
1 cebula
1 ugotowana marchewka
4 łyżki bułki tartej
2 jajka
pieprz, sól
masło do smażenia (lub inny tłuszcz, np olej)
Dodatkowo składniki na naleśniki - mąka, jajka, mleko i woda - a przepis wraz z filmikiem jak wykonać naleśniki znajdziecie TUTAJ
Cebulę drobno kroimy i podsmażamy aż się zeszkli (na rozgrzanym wcześniej tłuszczu).
Mięso mielimy w maszynce do mielenia wraz z podsmażoną cebulą. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i przez 7 minut podsmażamy zmielone mięso. Dokładnie doprawiamy solą i pieprzem.
Na patelni smażymy naleśniki z przepisu tutaj. Na wierzch każdego naleśnika układamy cienką warstwę podsmażonego farszu, zginamy po 1 cm dwóch równoległych końców naleśnika i następnie prostopadły (niezwinięty koniec) zaginamy i zwijamy całość w rulonik.
Zwinięte naleśniki obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu aż się zarumienią.
Idealnie pasują do barszczyku, lub tak jak u mnie z sosem pieczarkowym:)
Smacznego!
Źródło:http://www.kuchnia-elexis.com/2015/01/pyszne-krokiety-z-miesem.html