Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 800 gramów
papryka kolorowa 400 gramów
cebula 1 sztuk
łopatka wieprzowa 1 kilogramów
olej 4 łyżek stołowych
papryka słodka 2 łyżek stołowych
papryka ostra 2 łyżek stołowych
bulion warzywny 2 szklanek
śmietana 100 mililitrów
masło 3 łyżek stołowych
mąka 3 łyżek stołowych
natka pietruszki 1 pęczek
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Obrane
ziemniaki pokroić w cienkie plasterki. Oczyszczone
papryki pokroić na kawałki. Oczyszczoną
cebule przekroić na pół i pokroić w cienkie półplasterki. Umyte, osuszone
mięso pokroić w małą kostkę i partiami podsmażyć na gorącym
oleju. Doprawić
pieprzem,
sola i mielona
papryka. Dodać
cebule i dusić 5 minut. Wlać
bulion oraz
śmietanę i zagotować. Zagęścić jasna zasmażka z
masła i
mąki. Do garnka włożyć warstwami
mięso,
ziemniaki i
paprykę. Wlać resztę sosu i dusić 60 minut pod przykryciem. Przed podaniem posypać posiekaną
natką pietruszki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WęgierskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: