ßßß Cookit - przepis na Węgierski porkolt

Węgierski porkolt

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniaki 800 gramów
papryka kolorowa 400 gramów
cebula 1 sztuk
łopatka wieprzowa 1 kilogramów
olej 4 łyżek stołowych
papryka słodka 2 łyżek stołowych
papryka ostra 2 łyżek stołowych
bulion warzywny 2 szklanek
śmietana 100 mililitrów
masło 3 łyżek stołowych
mąka 3 łyżek stołowych
natka pietruszki 1 pęczek
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Obrane ziemniaki pokroić w cienkie plasterki. Oczyszczone papryki pokroić na kawałki. Oczyszczoną cebule przekroić na pół i pokroić w cienkie półplasterki. Umyte, osuszone mięso pokroić w małą kostkę i partiami podsmażyć na gorącym oleju. Doprawić pieprzem, sola i mielona papryka. Dodać cebule i dusić 5 minut. Wlać bulion oraz śmietanę i zagotować. Zagęścić jasna zasmażka z masła i mąki. Do garnka włożyć warstwami mięso, ziemniaki i paprykę. Wlać resztę sosu i dusić 60 minut pod przykryciem. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Węgierska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10015/Wegierski-porkolt