ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 800 gramówpapryka kolorowa 400 gramówcebula 1 sztukłopatka wieprzowa 1 kilogramówolej 4 łyżek stołowychpapryka słodka 2 łyżek stołowychpapryka ostra 2 łyżek stołowychbulion warzywny 2 szklanekśmietana 100 mililitrówmasło 3 łyżek stołowychmąka 3 łyżek stołowychnatka pietruszki 1 pęczekpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Obrane ziemniaki pokroić w cienkie plasterki. Oczyszczone papryki pokroić na kawałki. Oczyszczoną cebule przekroić na pół i pokroić w cienkie półplasterki. Umyte, osuszone mięso pokroić w małą kostkę i partiami podsmażyć na gorącym oleju. Doprawić pieprzem, sola i mielona papryka. Dodać cebule i dusić 5 minut. Wlać bulion oraz śmietanę i zagotować. Zagęścić jasna zasmażka z masła i mąki. Do garnka włożyć warstwami mięso, ziemniaki i paprykę. Wlać resztę sosu i dusić 60 minut pod przykryciem. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WęgierskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: