Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
twaróg 50 dekagramów
malina 25 dekagramów
galaretka 1 sztuk
śmietana kremówka 1.5 szklanek
cukier waniliowy 1 sztuk
cukier 10 dekagramów
cytryna 0.5 sztuk
biszkopty 30 dekagramówWykonanie:
Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie (wziąć o połowę mniej
wody niż podano w przepisie) i ostudzić.
Ser zemleć i utrzeć z
cukrem,
cukrem waniliowym oraz częścią
śmietany (1 szklanka) na kremową masę.
Maliny opłukać lub rozmrozić, zmiksować i dodać do masy serowej. Sok i skórkę startą z 1/2
cytryny wymieszać z ostudzoną
galaretką. Następnie połączyć z masą. Tortownicę wyłożyć
biszkoptami. Przełożyć do niej masę i wstawić do lodówki na 6 - 8 godz. Pozostałą
śmietanę ubić na sztywno i przybrać nią sernik tuż przed podaniem.Uwagi:Zamiast
malin można użyć
truskawek, w zależności jakie wybierzemy
owoce, dodajemy
galaretkę truskawkową lub
malinową.Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: OlkaData: 2007-07-28Hej, a ten przepis jest na tortownicę o jakiej średnicy? Moja ma 24 cm. Dzięki. Jutro robię ten serniczek.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: