ßßß
400 g biszkoptów2 galaretki ( u mnie pomarańczowa i jagodowa)400 g śmietany120 g cukru waniliowego200 g cukru500 g kremu mascarpone500 g twaroguMascarpone mieszamy z twarogiem i cukrem. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem waniliowym , porcjami dodajemy do masy twarogowej, ostrożnie mieszamy.Biszkopty miksujemy bądź rozdrabniamy przy pomocy wałka ;) Połową biszkoptów (200 g) wysypujemy spód tortownicy (o śr 26 cm), 1 galaretkę przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Przestudzoną galaretką polewamy zmiksowane biszkopty w tortownicy (odczekaj chwilkę by galaretka wsiąkła w biszkopty ) nadmiar galaretki odlewamy.
Rozsmarowujemy na nich połowę masy mascarpone. Przykrywamy pozotałymi biszkoptami lekko przyciskamy, polewamy drugą galaretką. Smarujemy pozostałą masą mascarpone. Wstawiamy na noc do lodówki ( co najmniej na 6 godz.). Przed podaniem tortu ozdabiamy go wedle uznania.