ßßß
SKŁADNIKI :20 dag twarogu20 dag serka mascarponepół szklanki śmietany 18 %15 ciastek oreo2 białka3 łyżeczki cukru waniliowego2 łyżki cukru1 łyżka mąki tortowejCiastka rozdrabniamy (w blenderze, wałkiem bądź w każdy inny dający efekt sposób) i dzielimy na 3 części - spód mini serniczków, ciastka, które dodamy do serowej masy oraz ciastka do udekorowania wierzchu. Do papilotek wsypujemy po ok 1 łyżeczce pokruszonych ciastek tworząc spód. Twaróg, mascarpone, mąkę, śmietanę, białka, cukier waniliowy i cukier zwykły mieszamy dokładnie ze sobą, można zrobić to również mikserem choć moim zdaniem widelec w zupełności wystarczy. Gdy masa będzie gotowa, dodajemy do niej pokruszone ciastka przeznaczone do masy i mieszamy ze sobą. Napełniamy masą serową papilotki, lekko dociskając masę, by skleiła się z ciasteczkowym spodem. Na koniec mini serniczki dekorujemy pokruszonymi ciastkami, pieczemy ok 30 minut w temperaturze 160 stopni, masa serowa powinna być całkowicie ścięta z wierzchu. Po wystygnięciu mini serniczków wkładamy je do lodówki do schłodzenia, smacznego Kochani! :)
