Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
udka z kurczaka 4 sztuk
szpinak świeży 150 gramów
czosnek 1 ząbki
migdały mielone 30 gramów
parmezan tarty 30 gramów
olej 5 łyżek stołowych
masło 30 gramów
cebula 2 sztuk
wino białe wytrawne 250 mililitrówzasmażka ciemna 2 łyżek stołowych
śmietana kwaśna 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Udka umyć , osuszyć i wytrybować z nich kości. Umyty
szpinak grubo pokroić, dodać posiekaną
cebulę i przeciśnięty przez praskę
czosnek. Masę połączyć z
migdałami,
parmezanem, doprawić
solą oraz
pieprzem, wlać
olej i zmiksować.Nadzieniem napełnić udka i obsmażyć je na
maśle. Zalać
winem i dusić pod przykryciem 0k. 30 minut. Wyjąć
mięso, a sos zaprawić zasmażką oraz
śmietaną, dodać do smaku
sól oraz
pieprz i ponownie włożyć
mięso.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: