« Powrót  RafaelloDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojajka 6 sztukcukier do biszkoptu 1 szklanekproszek do pieczenia 2 łyżek deserowychmąka pszenna 1 szklanekmąka ziemniaczana 1/2 szklanekmargaryna 1 kostekbułki 3 sztukmleko 2i1/2 szklanekcukier waniliowy 1 porcjawiórki kokosowe 1 porcjażółtko 1 sztukcukier do masy 1 szklanekWykonanie:Z jajek,cukru,proszku,maki i mąki ziemniaczanej zrobić i upiec biszkopt.MASA:środki od bułek namoczyć w 1i1/2szklance zimnego mleka a pozostałą 1szklanke mleka zagotować.Do zagotowanego mleka dodać cukier,cukier waniliowy,wiórki i namoczone bułki wszystko zagotować i ostudzić.Margarynę utrzeć na puszystą masę i po trochu dodawać do masy dodać żółtko i wymieszać.na ostudzony biszkopt wlać masę i wstawić na 2 godz do lodówki.Autor: doris_doniaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: