ßßß Cookit - przepis na Rafaello

Rafaello

Wykonanie

« Powrót  
Rafaello
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
jajka 6 sztuk
cukier do biszkoptu 1 szklanek
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
mąka pszenna 1 szklanek
mąka ziemniaczana 1/2 szklanek
margaryna 1 kostek
bułki 3 sztuk
mleko 2i1/2 szklanek
cukier waniliowy 1 porcja
wiórki kokosowe 1 porcja
żółtko 1 sztuk
cukier do masy 1 szklanek
Wykonanie:
Z jajek,cukru,proszku,maki i mąki ziemniaczanej zrobić i upiec biszkopt.MASA:środki od bułek namoczyć w 1i1/2szklance zimnego mleka a pozostałą 1szklanke mleka zagotować.Do zagotowanego mleka dodać cukier,cukier waniliowy,wiórki i namoczone bułki wszystko zagotować i ostudzić.Margarynę utrzeć na puszystą masę i po trochu dodawać do masy dodać żółtko i wymieszać.na ostudzony biszkopt wlać masę i wstawić na 2 godz do lodówki.
Autor: doris_donia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10712/Rafaello