ßßß
Przepis na biszkoptSkładniki:-4 jajka-1 szklanka cukru-1/2 szklanki mąki-1/2 szklanki kartoflanki-proszek do pieczeniaSposób przygotowania:Jajka ubijamy z cukrem na pianę. Dodajemy na przemian mąkę i kartoflankę cały czas miksując. Piec w temperaturze 170 stopni przez 30 minut.Przepis na kremSkładniki:-3 szklanki mleka-3 żółtka-3 łyżki mąki pszennej-3 łyżki mąki ziemniaczanej-3 torebki cukru waniliowego-3/4 szklanki cukru-kostka margaryny-olejek migdałowySposób przygotowania:Żółtka, cukier waniliowy, mąki i szklankę mleka należy ze sobą wymieszać. Dwie pozostałe szklanki mleka i cukier podgrzewać i wlać do niego wcześniej pomieszane składniki. Mieszać, aż się zagotuje i zgęstnieje do postaci budyniu. Odstawić do ostygnięcia. Kiedy masa przestygnie zmiksować razem z margaryną, aż powstanie puszysty krem. Na koniec dodać olejek migdałowy.Na biszkopt wykładamy krem migdałowy. Następnie na krem kładziemy herbatniki a na herbatniki lukier (najprostszy lukier można przygotować mieszając gorącą wodę z cukrem pudrem).Smacznego! :)A.