ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegometka wieprzowa 400 gramówfasolka mamut 750 gramówbułka sucha 1 sztukcebula 3 sztukolej 2 łyżek stołowychczosnek 1 ząbkimąka 1 łyżek stołowychśmietana gęsta 100 gramówmleko 0,5 szklanekskórka z cytryny 0,5 sztuksól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną fasolkę pokroić na kawałki i gotować w osolonym wrzątku 8 minut, odcedzić. Bułkę namoczyć w zimnej wodzie na ok. 10 minut, odcisnąć. Oczyszczone cebule 2 pokroić na w kostkę. Mięso dobrze wymieszać z połową kostek cebuli i bułką, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Uformować 4 steki i smażyć na rozgrzanym oleju, na złoty kolor z każdej strony. Oczyszczony czosnek rozdrobnić i zeszklić z pozostałą cebulą na rozgrzanym w rondlu oleju, oprószyć mąką, krótko zasmażyć, podlać mlekiem i śmietaną. Do sosu dodać fasolkę, gotować 5 minut, doprawić do smaku. Pozostałą cebulę pokroić w cienkie plasterki, a skórkę cytrynową w małą kostkę i wrzucić na patelnię ze stekami na minutę przed końcem smażenia.Fasolkę przełożyć na półmisek, dodać steki, posypać krążkami podsmażonej cebuli. Podawać na gorąco bezpośrednio po przyrządzeniu z ziemniakami puree.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: