Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
stek wołowy 455 gramów
sos sojowy 2 łyżek stołowych
wino ryżowe 2 łyżek stołowych
mąka kukurydziana 1.5 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek deserowych
olej z
orzeszków ziemnych 3 łyżek stołowych
brokuła 145 gramów
papryka czerwona 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
sos ostrygowy 3 łyżek stołowych
fasola kiełki 200 gramów
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:W szklanym lub porcelanowym naczyniu dokładnie wymieszać
wołowinę,
sos sojowy,
wino lub
sherry,
mąkę i
cukier. W woku lub na dużej, ciężkiej patelni podgrzać 1 łyżkę
oleju. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić 1/5 przygotowanej
wołowiny i 4 minuty obsmażać na brązowy kolor. Przełożyć do osobnego naczynia, kolejno obsmażyć pozostałe
mięso, dodając
olej jeśli to konieczne. Podgrzać w woku pozostały tłuszcz, dodać
brokuły i 6 łyżek
wody. Smażyć 5 minut, następnie dodać
paprykę i
czosnek, i dalej smażyć 2-3 minuty, aż
brokuły zmiękną, ale nie będą się rozpadać.
Wołowinę polać
sosem ostrygowym i wrzucić do warzyw smażących się w woku. Dodać
kiełki fasoli. Smażyć na dużym ogniu 2 minuty, aż
wołowina będzie gorąca, a
kiełki miękkie. Posypać
solą i
pieprzem.Uwagi:
Steki wołowe dokładnie wytrybowane i pokrojone w cienkie paseczek,
brokuły pokrojone na małe kawałki,
papryka oczyszczona z pestek i pokrojona w cienkie paseczki,
czosnek zmiażdżyć,
wino ryżowe lub
sherryKuchnia ChińskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: