ßßß Cookit - przepis na Skwiercząca wołowina

Skwiercząca wołowina

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
stek wołowy 455 gramów
sos sojowy 2 łyżek stołowych
wino ryżowe 2 łyżek stołowych
mąka kukurydziana 1.5 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek deserowych
olej z orzeszków ziemnych 3 łyżek stołowych
brokuła 145 gramów
papryka czerwona 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
sos ostrygowy 3 łyżek stołowych
fasola kiełki 200 gramów
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
W szklanym lub porcelanowym naczyniu dokładnie wymieszać wołowinę, sos sojowy, wino lub sherry, mąkę i cukier. W woku lub na dużej, ciężkiej patelni podgrzać 1 łyżkę oleju. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić 1/5 przygotowanej wołowiny i 4 minuty obsmażać na brązowy kolor. Przełożyć do osobnego naczynia, kolejno obsmażyć pozostałe mięso, dodając olej jeśli to konieczne. Podgrzać w woku pozostały tłuszcz, dodać brokuły i 6 łyżek wody. Smażyć 5 minut, następnie dodać paprykę i czosnek, i dalej smażyć 2-3 minuty, aż brokuły zmiękną, ale nie będą się rozpadać. Wołowinę polać sosem ostrygowym i wrzucić do warzyw smażących się w woku. Dodać kiełki fasoli. Smażyć na dużym ogniu 2 minuty, aż wołowina będzie gorąca, a kiełki miękkie. Posypać solą i pieprzem.
Uwagi:
Steki wołowe dokładnie wytrybowane i pokrojone w cienkie paseczek, brokuły pokrojone na małe kawałki, papryka oczyszczona z pestek i pokrojona w cienkie paseczki, czosnek zmiażdżyć, wino ryżowe lub sherry
Kuchnia Chińska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1144/Skwierczaca-wolowina