Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pierś indyka 400 gramów
olej 2 łyżek stołowych
olej sezamowy 1 łyżek deserowych
sos sojowy slodki 1 łyżek stołowych
kolendra 0,5 łyżek deserowych
czosnek 2 ząbki
orzeszki ziemne 150 gramów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso pokroić w paski, oprószyć
sola oraz
pieprzem i nabić na patyczki do szaszłyków.
Oleje wymieszać z sosem, rozdrobnioną
kolendrą, zmiażdżonym
czosnkiem i posiekanymi orzeszkami. Mieszanina posmarować
mięso i odstawić na 30 minut do lodówki. Obsmażyć z obu stron.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia TajlandzkaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: