ßßß Cookit - przepis na Szaszłyki z Bangkoku

Szaszłyki z Bangkoku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
pierś indyka 400 gramów
olej 2 łyżek stołowych
olej sezamowy 1 łyżek deserowych
sos sojowy slodki 1 łyżek stołowych
kolendra 0,5 łyżek deserowych
czosnek 2 ząbki
orzeszki ziemne 150 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso pokroić w paski, oprószyć sola oraz pieprzem i nabić na patyczki do szaszłyków. Oleje wymieszać z sosem, rozdrobnioną kolendrą, zmiażdżonym czosnkiem i posiekanymi orzeszkami. Mieszanina posmarować mięso i odstawić na 30 minut do lodówki. Obsmażyć z obu stron.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Tajlandzka
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9626/Szaszlyki-z-Bangkoku