Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 375 gramów
margaryna 175 gramów
cukier 300 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
mąka ziemniaczana 75 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
jajka 3 sztuk
śmietana 75 gramów
owoce leśne 1 kilogramów
białka 5 sztuk
olejek migdałowy według uznania
płatki migdałowe 50 gramów
cukier puder 2 łyżek stołowych
sól 1 szczyptaWykonanie:Utrzeć mikserem
margarynę, szczyptę
soli,
cukier waniliowy i 125g
cukru na gładki krem, dodać kolejno
jajka, 300g
maki,
mąkę ziemniaczaną oraz
proszek do pieczenia, na przemian ze
śmietaną. Przełożyć na dużą blaszkę, wyścielona papierem do pieczenia, wyrównać. Piec w 200 stopniach przez 10 minut. Oczyszczone
owoce wymieszać z 75g
mąki. Ciasto wyjąć z pieca, rozłożyć na nim
owoce i w tej samej temperaturze piec jeszcze 25 minut.
Białka ubić na sztywna pianę ,wsypać porcjami 175g
cukru, dodać kilka kropli
olejku i ubijać, aż się
cukier zupełnie rozpuści. Ciasto wyjąć z piekarnika, a piekarnik ustawić na 225 stopni. Pianę rozłożyć równomiernie na cieście z
owocami i posypać
płatkami migdałowymi i piec ciasto jeszcze 8 minut, ostudzić. Przed podaniem posypać
cukrem pudrem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: