ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 375 gramówmargaryna 175 gramówcukier 300 gramówcukier waniliowy 1 sztukmąka ziemniaczana 75 gramówproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychjajka 3 sztukśmietana 75 gramówowoce leśne 1 kilogramówbiałka 5 sztukolejek migdałowy według uznaniapłatki migdałowe 50 gramówcukier puder 2 łyżek stołowychsól 1 szczyptaWykonanie:Utrzeć mikserem margarynę, szczyptę soli, cukier waniliowy i 125g cukru na gładki krem, dodać kolejno jajka, 300g maki, mąkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia, na przemian ze śmietaną. Przełożyć na dużą blaszkę, wyścielona papierem do pieczenia, wyrównać. Piec w 200 stopniach przez 10 minut. Oczyszczone owoce wymieszać z 75g mąki. Ciasto wyjąć z pieca, rozłożyć na nim owoce i w tej samej temperaturze piec jeszcze 25 minut. Białka ubić na sztywna pianę ,wsypać porcjami 175g cukru, dodać kilka kropli olejku i ubijać, aż się cukier zupełnie rozpuści. Ciasto wyjąć z piekarnika, a piekarnik ustawić na 225 stopni. Pianę rozłożyć równomiernie na cieście z owocami i posypać płatkami migdałowymi i piec ciasto jeszcze 8 minut, ostudzić. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: