Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mąka pszenna 300 gramów
margaryna 200 gramów
cukier 100 gramów
żółtka 2 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
śmietana 30% 0.5 litrów
cukier puder 2 plastry
cukier waniliowy według uznania
mleko skondensowane słodzone 1 gałązki
orzechy kilka porcjaWykonanie:
Mąkę przesiać, dodać
margarynę i pozostałe składniki, szybko zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce. Podzielić ciasto na pół i upiec dwa placki.
Śmietanę ubić dodając
cukier i
cukier waniliowy, przełożyć nią placki.
Mleko w puszce gotować 2 godziny, przestudzić.Wystudzone
mleko rozsmarować na wierzchu ciasta. Ułożyć
orzechy lub
migdałyUwagi:Do
śmietany można nie dodawać
cukru, będzie mniej słodkie.
Orzechy można zastąpić
migdałami.Autor: renataliwZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: renataliwData: 2009-01-29ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień, gdy nieco zmięknieDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: