ßßß Cookit - przepis na Kruche ciasto z toffi

Kruche ciasto z toffi

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 20
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka pszenna 300 gramów
margaryna 200 gramów
cukier 100 gramów
żółtka 2 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
śmietana 30% 0.5 litrów
cukier puder 2 plastry
cukier waniliowy według uznania
mleko skondensowane słodzone 1 gałązki
orzechy kilka porcja
Wykonanie:
Mąkę przesiać, dodać margarynę i pozostałe składniki, szybko zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce. Podzielić ciasto na pół i upiec dwa placki. Śmietanę ubić dodając cukier i cukier waniliowy, przełożyć nią placki. Mleko w puszce gotować 2 godziny, przestudzić.Wystudzone mleko rozsmarować na wierzchu ciasta. Ułożyć orzechy lub migdały
Uwagi:
Do śmietany można nie dodawać cukru, będzie mniej słodkie. Orzechy można zastąpić migdałami.
Autor: renataliw
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Komentarze:
Autor: renataliw
Data: 2009-01-29
ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień, gdy nieco zmięknie
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6963/Kruche-ciasto-z-toffi