Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
natka pietruszki według uznania
pomidor 4 sztuk
smalec 8 dekagramów
jajka 4 sztuk
mięso z królika 25 dekagramów
czosnek 2 ząbki
cebula 1 sztuk
kurczak 0.5 sztuk
ryż 40 dekagramówWykonanie:W garnku o grubym dnie zagrzać tłuszcz, wrzucić rozdrobnione
mięso królika, podzielonego na cząstki
kurczaka, podsmażyć i wyjąć na talerz. Na tłuszczu lekko podsmażyć
cebulę, dodać
czosnek i
pomidory i
mięso. Dusić pod przykryciem. Po 20 min wrzucić umyty
ryż i dolać 1 l wrzącej
wody. Zdjąć pokrywę i gotować na silnym ogniu przez kolejne 20 min. Odstawić, ułożyć na wierzchu nać
pietruszki i wlać roztrzepane
jaja. Wstawić na kilka minut do gorącego piekarnika (200°C). Gdy
jaja się zetną i zrumienią, tworząc skorupę – podawać z przyrządzoną na ostro
zieloną sałatą.Uwagi:
smalec lub
margarynaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: