Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 3,5 szklanek
cukier 1,5 szklanek
orzechy włoskie posiekane 1 szklanek
olej 0,6 szklanek
jajka 4 sztuk
banany 4 sztuk
czekolada gorzka 2 sztuk
soda oczyszczona 2 łyżek deserowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
cytryna 1 sztuk
sól 1 szczyptaWykonanie:1.
Olej,
cukier,
sól i
skórkę z cytryny ubijać trzepaczką lub mikserem, aż do rozpuszczenia sie
cukru.2. dodawać po jednym
jajku i nadal ubijać, aż powstanie puszysta masa.3.
mąkę wymieszaną z
sodą oczyszczoną i
proszkiem do pieczenia przesiać i po trochu dodawać do masy. Na końcu dodać pokrojoną w kostkę
czekoladę,
banany i posiekane
orzechy. Wszystko delikatnie wymieszać.4. Ciasto przelać do 2 foremek keksowych posmarowanych
margaryną i wyłożonych papierem do pieczenia.5. Piec 50-60 minut w piekarniku nagrzanym do 180stopni C.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: