Wykonanie
Uwielbiam ciasto
bananowe, robię je dosłownie w każdy weekend. Jego zaletą jest to że robi się je w 5 minut i nie trzeba używać miksera. Ostatnio postanowiłam ciasto podzielić i upiec jako babeczki. To był bardzo dobry pomysł, łatwiej je zabrać ze sobą do pracy czy na uczelnię.
Składniki na ok. 20 babeczek3
banany1/4 szklanki
oleju1
jajko1,5 szklanki
mąki0,5 szklanki
cukru1 łyżeczka
sody100g
orzechów włoskichMąkę i
sodę przesiać przez sitko.
Banany rozgnieść widelcem i wymieszać z
cukrem. Dodać
jajko,
olej,
mąkę i
orzechy, całość wymieszać drewnianą łyżką lub silikonową
łopatką. Ciasto wylać do foremek na muffinki i piec ok. 20-30 minut w 180 stopniach.