Wykonanie
Jak wiadomo 30 marca obchodzimy światowy dzień muffina, więc można się spodziewać, co dzisiaj pieczemy!3210START

Składniki (ok 18 sztuk):mokre:1 dojrzały
banan zmiksowany w blenderze,1/2 szklanki
mleka,2
jajka,2/3 szklanki
oleju.suche:1 szklanka
cukru,1 1/2 szklanki
mąki,1 łyżeczka
proszku do pieczenia,1 łyżeczka
sody oczyszczonej,1/2 szklanki mielonych
orzechów włoskich,szczypta
soli.Wykonanie:Mokre składniki mieszamy w jednej misce, a suche w drugiej.

Następnie delikatnie łączymy zawartości obu misek do połączenia składników.Masę nakładamy do 2/3 wysokości papilotek.Pieczemy około 25 minut w piekarniku nagrzanym do około 150 stopni.Wyjmujemy, studzimy i ewentualnie polewamy
czekoladą rozpuszczoną w kąpieli
wodnej.

Smacznego!