ßßß Cookit - przepis na Jabłka smażone w cieście piwnym

Jabłka smażone w cieście piwnym

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
jajka 2 sztuk
żółtka 1 sztuk
cukier 50 gramów
mąka 200 gramów
sól 1 szczypta
masło 40 gramów
drożdże suche 1 łyżek deserowych
piwo według uznania
jabłka 2 sztuk
olej według uznania
cukier puder według uznania
Wykonanie:
Ubić jajka oraz żółtko, dodając cukier, mąkę, sól, rozpuszczone masło oraz suche drożdże. Ubijając, wlać tyle piwa, aby powstało ciasto o konsystencji gęstej śmietany, odstawić.
Obrane jabłka z wydrążonymi środkami pokroić w krążki o grubości ok. 7 mm. Zanurzać w cieście i smażyć w dużej ilości gorącego oleju, przewracając kilka razy. Osączyć na papierowym ręczniku kuchennym. Podawać gorące posypane cukrem pudrem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11809/Jablka-smazone-w-ciescie-piwnym