Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 2 sztuk
żółtka 1 sztuk
cukier 50 gramów
mąka 200 gramów
sól 1 szczypta
masło 40 gramów
drożdże suche 1 łyżek deserowych
piwo według uznania
jabłka 2 sztuk
olej według uznania
cukier puder według uznaniaWykonanie:Ubić
jajka oraz
żółtko, dodając
cukier,
mąkę,
sól, rozpuszczone
masło oraz suche
drożdże. Ubijając, wlać tyle
piwa, aby powstało ciasto o konsystencji gęstej
śmietany, odstawić.Obrane
jabłka z wydrążonymi środkami pokroić w krążki o grubości ok. 7 mm. Zanurzać w cieście i smażyć w dużej ilości gorącego
oleju, przewracając kilka
razy. Osączyć na papierowym ręczniku kuchennym. Podawać gorące posypane
cukrem pudrem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: