ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojajka 2 sztukżółtka 1 sztukcukier 50 gramówmąka 200 gramówsól 1 szczyptamasło 40 gramówdrożdże suche 1 łyżek deserowychpiwo według uznaniajabłka 2 sztukolej według uznaniacukier puder według uznaniaWykonanie:Ubić jajka oraz żółtko, dodając cukier, mąkę, sól, rozpuszczone masło oraz suche drożdże. Ubijając, wlać tyle piwa, aby powstało ciasto o konsystencji gęstej śmietany, odstawić.Obrane jabłka z wydrążonymi środkami pokroić w krążki o grubości ok. 7 mm. Zanurzać w cieście i smażyć w dużej ilości gorącego oleju, przewracając kilka razy. Osączyć na papierowym ręczniku kuchennym. Podawać gorące posypane cukrem pudrem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: