Wykonanie
            
Puszyste, bardzo smaczne racuchy z 
jabłkami. Smak dzieciństwa!Poniższy przepis starcza na 4 osoby (19-20 racuchów). Robiłam z połowy porcji. Przepis pochodzi z tej strony .Składniki:2 1/2 szkl. 
mąki (ilość zależy od jej wilgotności)2 
jaja1 1/2 szkl. 
mleka2 łyżki 
cukru3 dag świeżych 
drożdżysólolej do smażenia
cukier puder do posypaniaok. 0,5 dużego 
jabłka, najlepiej szarej renetyWykonanie:
Drożdże rozkruszyć, posypać 
cukrem. 
Mleko podgrzać, dodać do 
drożdży, wymieszać. 
Jaja wybić, lekko osolić. Dodać do 
drożdży mąkę, 
jajka i wymieszać. 
Jabłko pokroić na drobne kawałki, ponownie wymieszać z 
ciastem. Pozostawić w cieple do wyrośnięcia.Smażyć racuchy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Tłuszcz nie może być za gorący, bo racuchy zaczną się przypiekać, a w środku będą surowe. Po usmażeniu nadmiar tłuszczu odsączyć na ręczniku papierowym. Posypać 
cukrem pudrem.Bądź na bieżąco, polub stronę na fb