ßßß Cookit - przepis na Minipączki z cukrem pudrem

Minipączki z cukrem pudrem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 3 szklanek
sól 1 szczypta
cukier 0,75 szklanek
drożdże 50 gramów
masło 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
żółtka 6 sztuk
olej według uznania
cukier puder według uznania
Wykonanie:
W niewielkiej ilości ciepłej wody rozpuścić drożdże, dodać łyżeczkę cukru i odstawić.
Z przesianej maki, stopionego masła, żółtek utartych z pozostałym sokiem, soki z cytryny, soli oraz rozczynu zagnieść ciasto, dodając stopniowo ok. 1,5 szklanki wody. Ciasto powinno być dość gęste i odstawać od rąk. Odstawić do wyrośnięcia, a następnie formować z niego małe kulki. Partiami wkładać do gorącego oleju i smażyć na złoty kolor. Osączać na papierowym ręczniku kuchennym. Obficie posypać cukrem pudrem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11743/Minipaczki-z-cukrem-pudrem