ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoseler 1 sztukgruszki 3 sztukszynka - plastry 250 gramóworzechy włoskie 150 gramówsok z cytryny 2 łyżek stołowychmajonez 3 łyżek stołowychjogurt naturalny 3 łyżek stołowychśmietana 2 łyżek stołowychmusztarda 2 łyżek deserowychmiód 2 łyżek deserowychcurry według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Obrany duży seler pokroić w słupki i skropić łyżką soku z cytryny. Wrzucić do osolonej wody i gotować 7 min. Osączyć, wystudzić i przełożyć do salaterki. Dodać posiekane orzechy i szynkę pokrojoną w paski. Twarde gruszki obrać, skropić resztą soku, pokroić na nieduże kawałki, przełożyć do salaterki.Sos: majonez wymieszać z jogurtem, śmietaną, musztardą i miodem, doprawić do smaku solą, curry i pieprzem.Sosem polać sałatkę i schłodzić w lodówce.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: