Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
seler 1 sztuk
gruszki 3 sztuk
szynka - plastry 250 gramów
orzechy włoskie 150 gramów
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
majonez 3 łyżek stołowych
jogurt naturalny 3 łyżek stołowych
śmietana 2 łyżek stołowych
musztarda 2 łyżek deserowych
miód 2 łyżek deserowych
curry według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Obrany duży
seler pokroić w słupki i skropić łyżką
soku z cytryny. Wrzucić do osolonej
wody i gotować 7 min. Osączyć, wystudzić i przełożyć do salaterki. Dodać posiekane
orzechy i
szynkę pokrojoną w paski. Twarde
gruszki obrać, skropić resztą soku, pokroić na nieduże kawałki, przełożyć do salaterki.Sos:
majonez wymieszać z
jogurtem,
śmietaną,
musztardą i
miodem, doprawić do smaku
solą,
curry i
pieprzem.Sosem polać
sałatkę i schłodzić w lodówce.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: