« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegosałata lodowa 100 gramówszynka gotowana 50 gramówmarchew 1 sztukser 1 plastrypapryka czerwona 0.5 sztukczerwona cebula 1 sztukczosnek 1 sztukmajonez 2 łyżek stołowychśmietana 2 łyżek stołowychbazylia 2 szczyptaoregano 2 szczyptasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Sałatę lodowa oczyścić i wypłukać pod bieżącą woda, pokroić w kwadraciki, bądź porwać ja w rekach. Szynkę pokroić w paseczki. Plasterek serka podzielić na 6 części. Paprykę czerwoną umyć i pokroić w kosteczkę. Cebulkę czerwona obrać i pokoić w talarki.Sos czosnkowy:czosnek, majonez, śmietanę, bazylie i oregano wszystko razem wymieszać ( najlepiej zostawić w lodówce na noc) Doprawić solą i pieprzem do smaku, posypać ziołamibazylią i oregano.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!SałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: