Wykonanie
            « Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 500 gramów
twarożek ziołowy homogenizowany 250 gramów
koperek 2 łyżek stołowych
ser plesniowy 150 gramów
jogurt naturalny 4,5 łyżek stołowych
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
czosnek 3 ząbki
sól według uznania
pieprz według uznanialistki 
zieleniny według uznaniaWykonanie:Wyszorowane 
ziemniaki ugotować w osolonym wrzątku(uważać, aby się nie rozgotowały). Osączyć i ostudzić. Większe pokroić na ćwiartki, małe zostawić w całości. Posypać posiekanym 
koperkiem oraz 
pieprzem. Zmiksować 
twarożek z 
serem, 
jogurtem oraz 
sokiem cytrynowym. Doprawić rozdrobnionym 
czosnkiem, 
sola oraz 
pieprzem. 
Ziemniaki przełożyć do pojemnika i polać sosem 
serowym, a na wierzchu ułożyć oczyszczone liście 
sałat i 
ziół. Pojemnik zamknąć i schłodzić. Przed jedzeniem wymieszać.Uwagi:Listki 
zieleniny np. 
cykorii, 
szpinaku, 
roszponki, 
rukoli, 
endywii, 
ziół.
Ziemniaki - bardzo 
młodeAutor: 
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z 
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: