Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
karp 1000 gramów
makaron łazanki 500 gramów
papryka zielona 2 sztuk
cebula 1 sztuk
śmietana 1 szklanek
żółtko 2 sztuk
liście laurowe 2 sztuk
papryka słodka w proszku według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Karpia sprawić, odfiletować (głowę i kręgosłup zostawić), pokroić na kawałki, zalać
wodą, posolić, dodać mieloną
paprykę i gotować 15 minut na małym ogniu.
Włoszczyznę oczyścić, opłukać i pokroić na kawałki.
Pomidory sparzyć, obrać i pokroić w kostkę, natomiast
paprykę w cienkie paski, a
cebulę w plasterki, Głowę i kręgosłup
ryby włożyć do garnka, zalać 1,5 litrem
wody, dodać
włoszczyznę,
cebulę,
pomidory,
paprykę,
liście laurowe i
pieprz. Gotować 1 godz.
Wywar przecedzić, przełożyć do niego przygotowaną
rybę i gotować ok.20 minut. Zdjąć z ognia.
Śmietanę roztrzepać
żółtkami i stopniowo wlewać do zupy, cały czas mieszając. Zupę podawać z ugotowanym
makaronem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybWigiliaKomentarze:Autor: FloressData: 2008-12-19Co kucharka, to inny przepis na ta samą potrawę ;)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: