ßßß Cookit - przepis na Zupa z karpia, z makaronem

Zupa z karpia, z makaronem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
karp 1000 gramów
makaron łazanki 500 gramów
papryka zielona 2 sztuk
cebula 1 sztuk
śmietana 1 szklanek
żółtko 2 sztuk
liście laurowe 2 sztuk
papryka słodka w proszku według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Karpia sprawić, odfiletować (głowę i kręgosłup zostawić), pokroić na kawałki, zalać wodą, posolić, dodać mieloną paprykę i gotować 15 minut na małym ogniu. Włoszczyznę oczyścić, opłukać i pokroić na kawałki. Pomidory sparzyć, obrać i pokroić w kostkę, natomiast paprykę w cienkie paski, a cebulę w plasterki, Głowę i kręgosłup ryby włożyć do garnka, zalać 1,5 litrem wody, dodać włoszczyznę, cebulę, pomidory, paprykę, liście laurowe i pieprz. Gotować 1 godz. Wywar przecedzić, przełożyć do niego przygotowaną rybę i gotować ok.20 minut. Zdjąć z ognia. Śmietanę roztrzepać żółtkami i stopniowo wlewać do zupy, cały czas mieszając. Zupę podawać z ugotowanym makaronem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Ryb
Wigilia
Komentarze:
Autor: Floress
Data: 2008-12-19
Co kucharka, to inny przepis na ta samą potrawę ;)
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3439/Zupa-z-karpia,-z-makaronem