ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegokarp 1000 gramówmakaron łazanki 500 gramówpapryka zielona 2 sztukcebula 1 sztukśmietana 1 szklanekżółtko 2 sztukliście laurowe 2 sztukpapryka słodka w proszku według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Karpia sprawić, odfiletować (głowę i kręgosłup zostawić), pokroić na kawałki, zalać wodą, posolić, dodać mieloną paprykę i gotować 15 minut na małym ogniu. Włoszczyznę oczyścić, opłukać i pokroić na kawałki. Pomidory sparzyć, obrać i pokroić w kostkę, natomiast paprykę w cienkie paski, a cebulę w plasterki, Głowę i kręgosłup ryby włożyć do garnka, zalać 1,5 litrem wody, dodać włoszczyznę, cebulę, pomidory, paprykę, liście laurowe i pieprz. Gotować 1 godz. Wywar przecedzić, przełożyć do niego przygotowaną rybę i gotować ok.20 minut. Zdjąć z ognia. Śmietanę roztrzepać żółtkami i stopniowo wlewać do zupy, cały czas mieszając. Zupę podawać z ugotowanym makaronem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybWigiliaKomentarze:Autor: FloressData: 2008-12-19Co kucharka, to inny przepis na ta samą potrawę ;)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: