ßßß Cookit - przepis na Karp z grzybami

Karp z grzybami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
karp 1 kilogramów
sól według uznania
pieprz według uznania
masło 70 gramów
ziele angielskie według uznania
liść laurowy według uznania
oliwa 2 łyżek stołowych
śmietana 0,3 szklanek
sok z cytryny 1 sztuk
żółtka 2 sztuk
cebula 1 sztuk
kiszona kapusta 250 gramów
prawdziwki 350 gramów
Wykonanie:
Rybę bardzo dokładnie umyć pod bieżącą zimną wodą ryba powinna być wcześniej sprawiona, osuszyć papierowym ręcznikiem, skropić sokiem z cytryny, posolić popieprzyć i odstawić do lodówki. Posiekaną kapustę , włożyć do garnka, wrzucić listek laurowy, ziele angielskie, , przyprawić polać wodą i dusić około 30 minut.
Cebulę obrać i drobno posiekać, grzyby umyć i podsmażyć z cebulą na oleju, dodać podduszoną kapustę. Do ryby dodać farsz ( nie cały) spiąć wykałaczkami, włożyć do patelni, dodać resztę farszu. Żółtka roztrzepać ze śmietaną,doprawić i polać rybę. Smażyć około 40 minut pod przykryciem Temperatura około 180 stopni C ( piec dopóki wierzch się nie zarumieni)
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Ryb
Wigilia
Komentarze:
Autor: martunia0704
Data: 2009-04-22
Świetny przepis! Polecam na Wigilię
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7103/Karp-z-grzybami