ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegokarp 1 kilogramówsól według uznaniapieprz według uznaniamasło 70 gramówziele angielskie według uznanialiść laurowy według uznaniaoliwa 2 łyżek stołowychśmietana 0,3 szklaneksok z cytryny 1 sztukżółtka 2 sztukcebula 1 sztukkiszona kapusta 250 gramówprawdziwki 350 gramówWykonanie:Rybę bardzo dokładnie umyć pod bieżącą zimną wodą ryba powinna być wcześniej sprawiona, osuszyć papierowym ręcznikiem, skropić sokiem z cytryny, posolić popieprzyć i odstawić do lodówki. Posiekaną kapustę , włożyć do garnka, wrzucić listek laurowy, ziele angielskie, , przyprawić polać wodą i dusić około 30 minut.Cebulę obrać i drobno posiekać, grzyby umyć i podsmażyć z cebulą na oleju, dodać podduszoną kapustę. Do ryby dodać farsz ( nie cały) spiąć wykałaczkami, włożyć do patelni, dodać resztę farszu. Żółtka roztrzepać ze śmietaną,doprawić i polać rybę. Smażyć około 40 minut pod przykryciem Temperatura około 180 stopni C ( piec dopóki wierzch się nie zarumieni)Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybWigiliaKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-22Świetny przepis! Polecam na WigilięDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: