Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
karp 1 kilogramów
sól według uznania
pieprz według uznania
masło 70 gramów
ziele angielskie według uznania
liść laurowy według uznania
oliwa 2 łyżek stołowych
śmietana 0,3 szklanek
sok z cytryny 1 sztuk
żółtka 2 sztuk
cebula 1 sztuk
kiszona kapusta 250 gramów
prawdziwki 350 gramówWykonanie:
Rybę bardzo dokładnie umyć pod bieżącą zimną
wodą ryba powinna być wcześniej sprawiona, osuszyć papierowym ręcznikiem, skropić
sokiem z cytryny, posolić popieprzyć i odstawić do lodówki. Posiekaną
kapustę , włożyć do garnka, wrzucić
listek laurowy,
ziele angielskie, , przyprawić polać
wodą i dusić około 30 minut.
Cebulę obrać i drobno posiekać,
grzyby umyć i podsmażyć z
cebulą na
oleju, dodać podduszoną
kapustę. Do
ryby dodać farsz ( nie cały) spiąć wykałaczkami, włożyć do patelni, dodać resztę farszu.
Żółtka roztrzepać ze
śmietaną,doprawić i polać
rybę. Smażyć około 40 minut pod przykryciem Temperatura około 180 stopni C ( piec dopóki wierzch się nie zarumieni)Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybWigiliaKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-22Świetny przepis! Polecam na WigilięDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: