Wykonanie
            « Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 55 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
liście laurowe według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
cebula 2 sztuk
śliwki suszone według uznania
oliwa 2 łyżek stołowychboczniak 7 dekagramów
kapusta kiszona 1 kilogramów
ziele angielskie według uznaniaWykonanie:
Kapustę ugotować do miękkości około 30 minut z 
zielem angielskim i 
liściem laurowym. 
Grzyby namoczyć w wodzie. Miękkie 
grzyby drobno posiekać, dodać do gotującej się 
kapusty. Na 
oliwie podsmażyć posiekaną drobno 
cebulę i również dodać do 
kapusty. Pod koniec gotowania dodać pokrojone w paseczki 
suszone śliwki. Gotować jeszcze około 5-10 minut. Jeśli trzeba uzupełnić 
wodę, najlepiej dodać tej, w której moczyły się 
grzyby. Przyprawić do smaku. Podawać z łazankami lub 
ziemniakami.Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia StaropolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z 
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: