Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 55 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
liście laurowe według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
cebula 2 sztuk
śliwki suszone według uznania
oliwa 2 łyżek stołowychboczniak 7 dekagramów
kapusta kiszona 1 kilogramów
ziele angielskie według uznaniaWykonanie:
Kapustę ugotować do miękkości około 30 minut z
zielem angielskim i
liściem laurowym.
Grzyby namoczyć w wodzie. Miękkie
grzyby drobno posiekać, dodać do gotującej się
kapusty. Na
oliwie podsmażyć posiekaną drobno
cebulę i również dodać do
kapusty. Pod koniec gotowania dodać pokrojone w paseczki
suszone śliwki. Gotować jeszcze około 5-10 minut. Jeśli trzeba uzupełnić
wodę, najlepiej dodać tej, w której moczyły się
grzyby. Przyprawić do smaku. Podawać z łazankami lub
ziemniakami.Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia StaropolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: