ßßß Cookit - przepis na Bigos z boczniakiem

Bigos z boczniakiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 55 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
liście laurowe według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
cebula 2 sztuk
śliwki suszone według uznania
oliwa 2 łyżek stołowych
boczniak 7 dekagramów
kapusta kiszona 1 kilogramów
ziele angielskie według uznania
Wykonanie:
Kapustę ugotować do miękkości około 30 minut z zielem angielskim i liściem laurowym. Grzyby namoczyć w wodzie. Miękkie grzyby drobno posiekać, dodać do gotującej się kapusty. Na oliwie podsmażyć posiekaną drobno cebulę i również dodać do kapusty. Pod koniec gotowania dodać pokrojone w paseczki suszone śliwki. Gotować jeszcze około 5-10 minut. Jeśli trzeba uzupełnić wodę, najlepiej dodać tej, w której moczyły się grzyby. Przyprawić do smaku. Podawać z łazankami lub ziemniakami.
Jarzyny i Pasztety weg.
Kuchnia Staropolska
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/288/Bigos-z-boczniakiem