Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
karp 1500 gramów
śmietana gęsta 1 szklanek
cebula 3 sztuk
sól według uznania
olej 2 łyżek stołowych
margaryna 2 łyżek stołowych
pieprz ziarnisty 7 sztuk
papryka słodka w proszku według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:W garnku zagotować 4 litry
wody z jedną, obraną,
cebulą, ziarenkami
pieprzu i 5 łyżkami
soli.Odciąć głowę
karpia.
Rybę umyć i osuszyć. Przekroić wzdłuż na połowę i podzielić na dzwonki szerokości 5 cm. Włożyć do
wywaru i gotować na małym ogniu 2 minuty. Wyjąć i osączyć na papierowym ręczniku.Dwie pozostałe
cebule pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanym
oleju.
Śmietanę doprawić
solą i
pieprzem.Kawałki
ryby obrać ze skóry, przełożyć do żaroodpornego naczynia, przykryć warstwą
cebuli, oprószyć
papryką i polać
śmietaną. Zapiekać 30 minut w 170 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: