ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegokarp 1500 gramówśmietana gęsta 1 szklanekcebula 3 sztuksól według uznaniaolej 2 łyżek stołowychmargaryna 2 łyżek stołowychpieprz ziarnisty 7 sztukpapryka słodka w proszku według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:W garnku zagotować 4 litry wody z jedną, obraną, cebulą, ziarenkami pieprzu i 5 łyżkami soli.Odciąć głowę karpia. Rybę umyć i osuszyć. Przekroić wzdłuż na połowę i podzielić na dzwonki szerokości 5 cm. Włożyć do wywaru i gotować na małym ogniu 2 minuty. Wyjąć i osączyć na papierowym ręczniku.Dwie pozostałe cebule pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju. Śmietanę doprawić solą i pieprzem.Kawałki ryby obrać ze skóry, przełożyć do żaroodpornego naczynia, przykryć warstwą cebuli, oprószyć papryką i polać śmietaną. Zapiekać 30 minut w 170 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: