ßßß Cookit - przepis na Karp zapiekany z cebulą

Karp zapiekany z cebulą

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
karp 1500 gramów
śmietana gęsta 1 szklanek
cebula 3 sztuk
sól według uznania
olej 2 łyżek stołowych
margaryna 2 łyżek stołowych
pieprz ziarnisty 7 sztuk
papryka słodka w proszku według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
W garnku zagotować 4 litry wody z jedną, obraną, cebulą, ziarenkami pieprzu i 5 łyżkami soli.
Odciąć głowę karpia. Rybę umyć i osuszyć. Przekroić wzdłuż na połowę i podzielić na dzwonki szerokości 5 cm. Włożyć do wywaru i gotować na małym ogniu 2 minuty. Wyjąć i osączyć na papierowym ręczniku.
Dwie pozostałe cebule pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju. Śmietanę doprawić solą i pieprzem.
Kawałki ryby obrać ze skóry, przełożyć do żaroodpornego naczynia, przykryć warstwą cebuli, oprószyć papryką i polać śmietaną. Zapiekać 30 minut w 170 stopniach.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Ryb
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3428/Karp-zapiekany-z-cebula