ßßß Cookit - przepis na Sznycle z serem

Sznycle z serem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
schab 600 gramów
szynka konserwowa 4 plastry
ser żółty 4 plastry
jajka 1 sztuk
mąka 3 łyżek stołowych
mleko 1 szklanek
bułka tarta 4 łyżek stołowych
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso pokroić na 8 kotletów. Każdy roztłucz tłuczkiem, przełożyć do miseczki i zalać mlekiem. Przykryć folia i wstawić do lodówki na 30 minut. Mięso wyjąć z mleka, osuszyć, oprószyć sola oraz pieprzem. Na 4 kawałkach mięsa położyć po plasterku szynki i sra. Przykryć pozostałymi plasterkami mięsa. Zpjąć z 2 stron wykałaczką. Z obu stron oprószyć mąką. Kotlety panierować w roztrzepanym jajku i w tartej bułce. Sznycle smażyć na rozgrzanym oleju, na złoty kolor z obu stron. Podawać z sałata i frytkami.
Uwagi:
Schab można zastąpić karkówką.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9505/Sznycle-z-serem