Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
schab 600 gramów
szynka konserwowa 4 plastry
ser żółty 4 plastry
jajka 1 sztuk
mąka 3 łyżek stołowych
mleko 1 szklanek
bułka tarta 4 łyżek stołowych
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso pokroić na 8 kotletów. Każdy roztłucz tłuczkiem, przełożyć do miseczki i zalać
mlekiem. Przykryć folia i wstawić do lodówki na 30 minut.
Mięso wyjąć z
mleka, osuszyć, oprószyć
sola oraz
pieprzem. Na 4 kawałkach
mięsa położyć po plasterku
szynki i sra. Przykryć pozostałymi plasterkami
mięsa. Zpjąć z 2 stron wykałaczką. Z obu stron oprószyć
mąką. Kotlety panierować w roztrzepanym
jajku i w
tartej bułce. Sznycle smażyć na rozgrzanym
oleju, na złoty kolor z obu stron. Podawać z
sałata i frytkami.Uwagi:
Schab można zastąpić
karkówką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: