Siostro! To dla Ciebie. Wiem, że nie jesteś fanką typowych, polskich kotletów schabowych, ale myślę, że ta wersja schabowego przypadnie Ci do gustu. Dla równowagi, aby danie nie było zbyt kaloryczne polecam gotowane na parze brokuły plus kartofle. Te ostatnie można pominąć, ale z drugiej strony... niedzielny schabowy bez ziemniaczków?! ;P W każdym razie polecam Wam wszystkim.SKŁADNIKI:4 plastry schabu4 plasterki szynki konserwowej4 plasterki sera1 jajko + odrobina mlekamąka i bułka tarta do panierowaniasól, pieprzWYKONANIE:1. Schabowe rozbijamy tłuczkiem dość cienko. Przyprawiamy solą i pieprzem.2. Na każdy kawałek schabu kładziemy plasterek szynki i sera.3. Mięso składamy w kopertę i panierujemy, jak tradycyjnego schabowego.4. Smażymy na rozgrzanym oleju na złocisty kolor.