Siostro! To dla Ciebie. Wiem, że nie jesteś fanką typowych, polskich kotletów schabowych, ale myślę, że ta wersja schabowego przypadnie Ci do gustu. Dla równowagi, aby danie nie było zbyt kaloryczne polecam gotowane na parze brokuły plus kartofle. Te ostatnie można pominąć, ale z drugiej strony... niedzielny schabowy bez ziemniaczków?! ;P W każdym razie polecam Wam wszystkim. SKŁADNIKI: 4 plastry schabu 4 plasterki szynki konserwowej 4 plasterki sera 1 jajko + odrobina mleka mąka i bułka tarta do panierowania sól, pieprz WYKONANIE: 1. Schabowe rozbijamy tłuczkiem dość cienko. Przyprawiamy solą i pieprzem. 2. Na każdy kawałek schabu kładziemy plasterek szynki i sera. 3. Mięso składamy w kopertę i panierujemy, jak tradycyjnego schabowego. 4. Smażymy na rozgrzanym oleju na złocisty kolor.