Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
selery 400 gramów
ryż 2 łyżek stołowychstrąk
papryki konserwowej 1 sztuk
majonez 100 gramów
jabłko 2 sztuk
ananas z puszki 100 gramów
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
curry 1 szczypta
cytryna 10 krople
koperek 1 gałązkiWykonanie:
Selery wyszorować szczotką pod bieżącą
wodą, ugotować, odcedzić, obrać ze skórki razem z
jabłkami, skropić
sokiem z cytryny.
Ryż opłukać, zalać dużą ilością wrzącej osolonej
wody, ugotować , przelać gorącą
wodą, odsączyć.Wymieszać z
selerami,
jabłkami ,
majonezem , pokrojoną w paseczki
papryką i posiekanym
koperkiem, doprawić, posypać pokrojonym
ananasem.Autor: amuletZobacz inne przepisy użykownika!SałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: