Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
seler 500 gramów
cytryna 0,5 sztuk
jabłka 1 sztuk
majonez 50 gramów
śmietana 80 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania
orzeszki pinii 40 gramówWykonanie:Oczyszczony
seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach i od razu skropić
sokiem z cytryny. Odstawić na 5 minut. Oczyszczone
jabłko zetrzeć tez na grubych oczkach i wymieszać z
selerem. Dodać
majonez ze
śmietaną. Mieszając, doprawić
solą oraz
pieprzem. Orzeszki zrumienić na suchej patelni.
Sałatkę przełożyć na półmisek i posypać orzeszkami oraz udekorować.Uwagi:
Orzeszki pinii można zastąpić posiekanymi
orzechami włoskimi.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: