ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegołosoś wędzony posiekany 150 gramówserek Almette z chrzanem 2 sztukkapary 2 łyżek stołowychsałata lodowa 0,25 sztukogórek świeży 1 sztuksezam czarny 1 łyżek deserowychplasterek cytryny 1 sztukoliwa 1 łyżek stołowychmusztarda 1 łyżek deserowychmiód płynny 1 łyżek deserowychsok z cytryny 1 łyżek deserowychkoperek posiekany 1 łyżek deserowychWykonanie:Sos koperkowy: oliwę wymieszać z musztardą, miodem, sokiem z cytryny i posiekanym koperkiem.Oczyszczony ogórek i sałatę pokroić w drobną kosteczkę i wymieszać z przygotowanym sosem. Wszystkie składniki podzielić na 4 równe porcje. Do okrągłego naczynia (np. foremka cukiernicza), układać warstwami: sałatę z ogórkiem, grubą warstwę serka z chrzanem, kapary, łososia. Wypełnioną foremkę odwrócić i delikatnie obstukując wysunąć potrawę na talerz. górę tatara posypać sezamem. Udekorować plasterkiem cytryny i koperkiem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: