ßßß Cookit - przepis na Świąteczne menu: przystawka

Świąteczne menu: przystawka

nazwa

Wykonanie

Carpaccio z łososia z miodowo-musztardowo-cytrynowym dressingiem
Dziś kolejna odsłona menu na świąteczny obiad. Carpaccio z łososia to doskonała przystawka na duże imprezy. Jest lekka, łatwa i szybka w przygotowaniu, wyśmienicie smakuje i pięknie wygląda. Jest po prostu doskonała. Polecam wszystkim nie tylko na święta.
Dla 2 osób przygotuj:
1 paczkę wędzonego łososia w plasterkach (200g)
1 garść koperku
1 dużą łyżkę miodu
1 dużą łyżkę musztardy francuskiej
1 dużą łyżkę musztardy dijon
1 dużą łyżkę soku z cytryny
1 garść piórek parmezanu
Łososia ułóż fantazyjnie na talerzu. Musztardy, sok z cytryny i miód wymieszaj w jednym naczyniu, dodaj posiekany koperek i wymieszaj. Polej łososia dressingiem i posyp parmezanem, dopraw świeżo mielonym pieprzem i gotowe. Smacznego!
Źródło:http://kuchniabezstresowa.blogspot.com/2013/12/swiateczne-menu-przystawka.html