ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegofasolka szparagowa mrożona 500 gramówcebula 100 gramówboczek wędzony 100 gramówolej 5 łyżek stołowychocet winny 4,5 łyżek stołowychziemniaki 400 gramówtymianek, peczek 0,5 sztukmasło stopione 2 łyżek stołowychwędzona makrela 350 gramówsałata 150 gramówpomodor 1 sztuksól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Fasolkę ugotować wg przepisu na opakowaniu. Oczyszczoną cebulę drobno posiekać, a boczek pokroić w drobną kostkę i wysmażyć na łyżce oleju. Dodać cebulę i zeszklić, mieszając. Wlać ocet i 4 łyżki wody, wymieszać z pozostałym olejem, doprawić do smaku. Fasolkę osączyć i jeszcze ciepłą wymieszać z przygotowaną zaprawą, wystudzić.Oczyszczone ziemniaki pokroić w kostkę i smażyć 5 minut na sklarowanym maśle(do miękkości), posypać posiekanym tymiankiem, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Umytą, osuszoną sałatę porwać, a wędzoną rybę pokroić na kawałki i wymieszać z fasolką szparagową i ziemniakami. Gotowe danie udekorować cząstkami pomidora.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: