ßßß Cookit - przepis na Sałatka z rybą

Sałatka z rybą

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
fasolka szparagowa mrożona 500 gramów
cebula 100 gramów
boczek wędzony 100 gramów
olej 5 łyżek stołowych
ocet winny 4,5 łyżek stołowych
ziemniaki 400 gramów
tymianek, peczek 0,5 sztuk
masło stopione 2 łyżek stołowych
wędzona makrela 350 gramów
sałata 150 gramów
pomodor 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Fasolkę ugotować wg przepisu na opakowaniu. Oczyszczoną cebulę drobno posiekać, a boczek pokroić w drobną kostkę i wysmażyć na łyżce oleju. Dodać cebulę i zeszklić, mieszając. Wlać ocet i 4 łyżki wody, wymieszać z pozostałym olejem, doprawić do smaku. Fasolkę osączyć i jeszcze ciepłą wymieszać z przygotowaną zaprawą, wystudzić.
Oczyszczone ziemniaki pokroić w kostkę i smażyć 5 minut na sklarowanym maśle(do miękkości), posypać posiekanym tymiankiem, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Umytą, osuszoną sałatę porwać, a wędzoną rybę pokroić na kawałki i wymieszać z fasolką szparagową i ziemniakami. Gotowe danie udekorować cząstkami pomidora.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5000/Salatka-z-ryba