Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
fasolka szparagowa mrożona 500 gramów
cebula 100 gramów
boczek wędzony 100 gramów
olej 5 łyżek stołowych
ocet winny 4,5 łyżek stołowych
ziemniaki 400 gramów
tymianek, peczek 0,5 sztuk
masło stopione 2 łyżek stołowych
wędzona makrela 350 gramów
sałata 150 gramów
pomodor 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Fasolkę ugotować wg przepisu na opakowaniu. Oczyszczoną
cebulę drobno posiekać, a
boczek pokroić w drobną kostkę i wysmażyć na łyżce
oleju. Dodać
cebulę i zeszklić, mieszając. Wlać
ocet i 4 łyżki
wody, wymieszać z pozostałym
olejem, doprawić do smaku.
Fasolkę osączyć i jeszcze ciepłą wymieszać z przygotowaną zaprawą, wystudzić.Oczyszczone
ziemniaki pokroić w kostkę i smażyć 5 minut na sklarowanym
maśle(do miękkości), posypać posiekanym
tymiankiem, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem.Umytą, osuszoną
sałatę porwać, a
wędzoną rybę pokroić na kawałki i wymieszać z
fasolką szparagową i
ziemniakami. Gotowe danie udekorować cząstkami
pomidora.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: