ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 4 sztukboczek wędzony 50 gramówpor 1 sztukser feta 150 gramówmasło 20 gramówjogurt naturalny 300 mililitrówczosnek 2 ząbkiszczypiorek 1 pęczekpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane duże ziemniaki zalać osolonym wrzątkiem i gotować ok. 20 minut. Odcedzić, a gdy wystygną ostrożnie wydrążyć łyżką. Miąższ pokroić w kostkę. Boczek i ser tez pokroić w kostkę. Oczyszczony duży por pokroić w plasterki i 2 minuty gotować w osolonej wodzie. Na maśle podsmażyć boczek i wymieszać z ziemniakami, porem i serem. Farszem napełnić ziemniaczane miseczki. Ułożyć je w brytfance i wstawić na ok. 18 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.Wymieszać jogurt z roztartym czosnkiem oraz drobno posiekanym szczypiorkiem, doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Sosem polać gorące ziemniaki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: