Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 4 sztuk
boczek wędzony 50 gramów
por 1 sztuk
ser feta 150 gramów
masło 20 gramów
jogurt naturalny 300 mililitrów
czosnek 2 ząbki
szczypiorek 1 pęczek
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane duże
ziemniaki zalać osolonym wrzątkiem i gotować ok. 20 minut. Odcedzić, a gdy wystygną ostrożnie wydrążyć łyżką. Miąższ pokroić w kostkę.
Boczek i
ser tez pokroić w kostkę. Oczyszczony duży
por pokroić w plasterki i 2 minuty gotować w osolonej wodzie. Na
maśle podsmażyć
boczek i wymieszać z
ziemniakami,
porem i
serem. Farszem napełnić ziemniaczane miseczki. Ułożyć je w brytfance i wstawić na ok. 18 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.Wymieszać
jogurt z roztartym
czosnkiem oraz drobno posiekanym
szczypiorkiem, doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Sosem polać gorące
ziemniaki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: