Wykonanie
« Powrót  Opis:Smaczne i niedrogie oryginalne danie.
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
por 4 sztuk
boczek wędzony 8 plastry
natka pietruszki 1/2 pęczek
szczypiorek 1/2 pęczek
koperek 4 gałązki
czosnek 1 ząbki
masło 5 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Zieleninę opłukać,drobno posiekać i wymieszać z miękkim
masłem lub
margaryną.
Czosnek obrać,przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać i dodać do tłuszczu z
zieleniną.Całość doprawić
solą i
pieprzem.
Por oczyścić,każdy przekroić w poprzek na połowę,a następnie owinąć dokładnie w plaster
wędzonego boczku.Tłuszcz z
zieleniną rozgrzać w naczyniu żaroodpornym i ułożyć w nim
pory.Dusić pod przykryciem na małym ogniu ok.20 min.Parę
razy odwrócić,aby się równomiernie przysmażyły.Podając gotowy,zapieczony
por polewamy go tłuszczem z naczynia.Najlepiej smakuje z
białym pieczywem np.
bagietką.Autor: LusiaZobacz inne przepisy użykownika!Zapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: