ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopor 4 sztukboczek wędzony 8 plastrynatka pietruszki 1/2 pęczekszczypiorek 1/2 pęczekkoperek 4 gałązkiczosnek 1 ząbkimasło 5 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Zieleninę opłukać,drobno posiekać i wymieszać z miękkim masłem lub margaryną.Czosnek obrać,przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać i dodać do tłuszczu z zieleniną.Całość doprawić solą i pieprzem.Por oczyścić,każdy przekroić w poprzek na połowę,a następnie owinąć dokładnie w plaster wędzonego boczku.Tłuszcz z zieleniną rozgrzać w naczyniu żaroodpornym i ułożyć w nim pory.Dusić pod przykryciem na małym ogniu ok.20 min.Parę razy odwrócić,aby się równomiernie przysmażyły.Podając gotowy,zapieczony por polewamy go tłuszczem z naczynia.Najlepiej smakuje z białym pieczywem np.bagietką.Autor: LusiaZobacz inne przepisy użykownika!Zapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: