ßßß Cookit - przepis na Masełko czosnkowo-koperkowe

Masełko czosnkowo-koperkowe

nazwa

Wykonanie

Składniki:
– 7 łyżek masła
– 1 duży ząbek czosnku
– łyżka świeżego, posiekanego koperku
– szczypta soli i pieprzu
Przygotowanie:
* Miękkie masło wkładamy do miseczki, wyciskamy do niego ząbek czosnku, dodajemy koperek, przyprawiamy solą i pieprzem.
* Mieszamy by wszystko dokładnie się ze sobą połączyło i wkładamy do lodówki na około 30 min. ( bądź zamrażalnika ) by trochę stwardniało.
* Wyciągamy z lodówki, przekładamy na folię spożywczą, formujemy ” kiełbaskę „, zawijamy i powtórnie wkładamy do lodówki by się schłodziło.
Kategorie:
Źródło:http://www.niepieprz.pl/maselko-czosnkowo-koperkowe