ßßß
 
            
         Składniki:½ kg cyrkonii2 pory2 łyżki masła4 ziemniaki1 łyżka śmietany lub jogurtu naturalnego (bez glutenu)SólPieprzWykonanie:Cykorię i pory kroimy i obsmażamy na maśle przez 10 minut na wolnym ogniu. Przekładamy do garnka, dodajemy pokrojone ziemniaki, doprawiamy solą i pieprzem i dolewamy tyle wody aby pokryła całą zawartość garnka. Gotujemy na wolnym ogniu przez pół godziny, następnie miksujemy, zaciągamy śmietaną (niekoniecznie) i podajemy np. z grzankami.
Składniki:½ kg cyrkonii2 pory2 łyżki masła4 ziemniaki1 łyżka śmietany lub jogurtu naturalnego (bez glutenu)SólPieprzWykonanie:Cykorię i pory kroimy i obsmażamy na maśle przez 10 minut na wolnym ogniu. Przekładamy do garnka, dodajemy pokrojone ziemniaki, doprawiamy solą i pieprzem i dolewamy tyle wody aby pokryła całą zawartość garnka. Gotujemy na wolnym ogniu przez pół godziny, następnie miksujemy, zaciągamy śmietaną (niekoniecznie) i podajemy np. z grzankami.