Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
Ser twardy 100 gramów
parmezan 50 gramów
cebula 1 pęczek
papryka 1 sztuk
mleko 500 mililitrów
polędwica wieprzowa 500 gramów
ziemniaki 1000 gramówsół według uznania
pieprz według uznaniagałka muszkatałowa według uznania
bazylia według uznaniaWykonanie:
Ziemniaki pokroić na kawałki. Podgrzać
mleko. Doprawić
solą,
pieprzem i gałką. Dodać
ziemniaki i gotować 5 minut.
Ziemniaki i osączyć.
Polędwicę pokroić na plasterki, doprawić
solą i
piperzem. Podsmażyć na patelni.
Paprykę pokroić na paski.
Cebulę i
bazylię posiekać.Do naczynia żaroodpornego włożyć wszystkie składniki,
mleko wymieszać ze startymi
serami, wylać na zapiekankę. Piec w temperaturze 200st.C, przez około 30 minut.Autor: FloressZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: