Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
wiórki kokosowe 300 gramów
cukier 100 gramów
woda 3 łyżek stołowych
jajka 4 sztuk
winiak 1 łyżek stołowych
mąka 0,75 szklanek
mąka ziemniaczana 1,5 łyżek stołowych
masło 100 gramów
brzoskwinie konserwowe 1 puszka
jajka 6 sztuk
cukier 250 gramów
śmietana kremówka 1 szklanek
kasza manna 2 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 2 łyżek stołowych
ser mielony 1 kilogramówWykonanie:Na suchej patelni uprażyć wiórki na jasnozłoty kolor, ostudzić, a 3 łyżki odłożyć do dekoracji.
Białka ubić na sztywna pianę.
Żółtka z miksować z 3 łyżkami ciepłej
wody, dodać
cukier oraz
winiak i ubijać, aż powstanie gładki krem, ubijając, wsypywać powoli wymieszane obie
maki i wlewać roztopione letnie
masło. Następnie mieszając, porcjami dodawać
wiórki kokosowe i pianę z
białek. Ciasto rozsmarować w dużej blaszce, wyścielonej papierem do pieczenia.
Brzoskwinie osączyć z zalewy. 6
żółtek utrzeć z 250g
cukru, mieszając dodać
śmietanę,
kaszę manną i 2 łyżki
mąki ziemniaczanej, dobrze wymieszać z
serem. Z 6
białek ubić sztywna pianę i wymieszać z masa
serową. Na ciasto wyłożyć połowę masy, ułożyć na niej cząstki
brzoskwiń i przykryć resztą masy. Piec ok. 60 minut w 180 stopniach. Gorący sernik lekko oprószyć
cukrem pudrem i posypać odłożonymi wiórkami kokosowymi.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: