ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegowiórki kokosowe 300 gramówcukier 100 gramówwoda 3 łyżek stołowychjajka 4 sztukwiniak 1 łyżek stołowychmąka 0,75 szklanekmąka ziemniaczana 1,5 łyżek stołowychmasło 100 gramówbrzoskwinie konserwowe 1 puszkajajka 6 sztukcukier 250 gramówśmietana kremówka 1 szklanekkasza manna 2 łyżek stołowychmąka ziemniaczana 2 łyżek stołowychser mielony 1 kilogramówWykonanie:Na suchej patelni uprażyć wiórki na jasnozłoty kolor, ostudzić, a 3 łyżki odłożyć do dekoracji. Białka ubić na sztywna pianę. Żółtka z miksować z 3 łyżkami ciepłej wody, dodać cukier oraz winiak i ubijać, aż powstanie gładki krem, ubijając, wsypywać powoli wymieszane obie maki i wlewać roztopione letnie masło. Następnie mieszając, porcjami dodawać wiórki kokosowe i pianę z białek. Ciasto rozsmarować w dużej blaszce, wyścielonej papierem do pieczenia. Brzoskwinie osączyć z zalewy. 6 żółtek utrzeć z 250g cukru, mieszając dodać śmietanę, kaszę manną i 2 łyżki mąki ziemniaczanej, dobrze wymieszać z serem. Z 6 białek ubić sztywna pianę i wymieszać z masa serową. Na ciasto wyłożyć połowę masy, ułożyć na niej cząstki brzoskwiń i przykryć resztą masy. Piec ok. 60 minut w 180 stopniach. Gorący sernik lekko oprószyć cukrem pudrem i posypać odłożonymi wiórkami kokosowymi.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: