Wykonanie
Wracamy po wakacyjnej przerwie :) Mam nadzieję, że tęskniliście bo ja za
Wami i gotowaniem i owszem :) Tym razem chciałabym podzielić się z
Wami przepisem, który jest w mojej rodzinie od lat co najmniej 30 jak nie więcej. Moja mama robiła te
wafle na wszystkie składkowe imprezy - jeszcze na starej radzieckiej ( tak radzieckiej ;) !) maszynce do
wafli. Przepis jest prosty, łatwy a
wafelki są fantastyczne w smaku. Można je nadziać
bitą śmietaną,
lodami, kremem albo chrupać jak moja rodzina - ot tak - dla samej przyjemności chrupania :D Zapraszam więc na
wafelki :)- 250 g ciepłej margaryny/masła-1 szklanka
cukru-1 i 1/2 szklanki
mąki-4
jajka- 1 łyżka
mąki ziemniaczanej- 1 szklanka
wodyCała zabawa polega na zmiksowaniu dokładnym wszystkich składników. Kiedy otrzymamy gotową masę wylewamy na gorącą formę do
wafli i pieczemy na złoty kolor. Jeszcze ciepłe zwijamy w rożek i zostawiamy do ostygnięcia.