Wykonanie
Wreszcie jestem! Przez dwa dni nie mogłam nic dodać, ponieważ nie miałam na to czasu i pisząc ten post również ledwo go znalazła. Na szczęście jakieś pyszności udało się przygotować.
Dynia zawładnęła moją kuchnią, oprócz zupy już naszykowane
stoją słoiczki i czekają tylko aby je zapełnić. Dzisiaj prosta, smaczna i lekka zupka. Częstujcie się!Składniki:zupa1kg dynitrochę
wodycukierDynie myjemy, obieramy i kroimy w grubą kostkę. Następnie wrzucamy do garnka, dolewamy
wody i dusimy na małym ogniu. Kiedy
dynia będzie wystarczająco rozgotowana zaczynamy ją miksować (można użyć blendera). na koniec dodajemy
cukier (według własnego uznania).lane kluski:2
jajka6 łyżek
mąkiJajka rozbijamy, dodajemy
mąkę i ubijamy do uzyskania gładkiej i gęstej masy. Za pomocą małej łyżeczki wykładamy masę na zupę i czekamy,aż ponownie całość się zagotuje.Smacznego!:)