Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomarcepan 100 gramów
margaryna 1 sztuk
cukier 250 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
sól 1 szczypta
jajka 8 sztuk
mąka 370 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek stołowych
mleko 120 mililitrów
twarożek 750 gramów
śmietana 250 gramów
budyń waniliowy 1 sztuk
truskawki 1,2 kilogramów
galaretka porzeczkowa 2 sztukWykonanie:150g
margaryny utrzeć z pokruszonym marcepanem, 100g
cukru,
cukrem waniliowym oraz szczyptą
soli na gładki krem. Dodać kolejno 4
jajka. Na przemian z
mlekiem dodawać do masy
mąkę wymieszaną z proszkiem. Ciasto przełożyć na dużą blachę, wyścieloną papierem do pieczenia, wygładzić. Utrzeć 100g
margaryny ze 150g
cukru. Wbić kolejno 4
jajka, dodać
twarożek, gęstą
śmietanę oraz
budyń. Masę
serową rozsmarować na cieście. Piec 60 minut w 180 stopniach.Oczyszczone
truskawki pokroić w ćwiartki i obłożyć nimi zimne ciasto.
Galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu i tężejącą zalać
owoce. Wstawić do lodówki. Podawać pokrojone w kwadraty.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: