ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomąka 400 gramówcukier 400 gramówcukier waniliowy 1 sztukproszek do pieczenia 0,5 łyżek deserowychmargaryna 1 kosteksól 1 szczyptajajka 5 sztukżółtka 1 sztukagrest zielony 500 gramówśmietana 700 gramówbudyń waniliowy 1 sztukposypka orzechowa 100 gramówWykonanie:Przesiana mąkę wy,mieszać z proszkiem, dodać 225g cukru, cukier waniliowy, sól, margarynę i żółtko. Dłońmi posypanymi mąką wyrobic kruszonkę. 2/3 kruszonki nałożyć do średniej tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia i docisnąć. Na cieście rozłożyć oczyszczony agrest, zostawiając kilka sztuk.600g kwaśnej śmietany, jajka, 150g cukru i budyń wymieszać. Tym kremem polać ciasto. Piec przez 60 minut w 175 stopniach. Resztę kruszonki zagnieść z 70g posypki orzechowej. Po 20 minutach pieczenia rozłożyć resztę kruszonki na wierzchu ciasta.Ubić 100g śmietany i 25g cukru i nałożyć na ostudzony tort w postaci kleksów, udekorować pozostałym agrestem i posypać resztą posypki orzechowej.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: