ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomąka 400 gramówmargaryna 325 gramówżółtko 2 sztukcukier 300 gramówśmietana 4 łyżek stołowychproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychsól według uznaniaser 1 kilogramówjajko 6 sztukcukier waniliowy 20 gramówrodzynki 100 gramówolejek pomarańczowy według uznanialukier według uznaniaWykonanie:Ze składników na stolnicy wyrobić kruche ciasto (mąka,margaryna 200g, cukier 100g, żółtka, śmietana, proszek do pieczenia,sól). Rozwałkować (cześć odłożyć) i wyłożyć ciastem dużą blaszkę, wyścieloną papierem do pieczenia.Składniki masy serowej (ser zmielony, cukier 200g, cukier waniliowy, margaryna 0,5 kostki, olejek pomarańczowy, lukier)dobrze utrzeć i połączyć delikatnie z ubitymi na sztywno białkami i wymoczonymi rodzynkami. Przełożyć na ciasto w blaszce. Resztę ciasta pokroić w paski i ułożyć je na masie. Piec 50 minut w 180 stopniach. Zimny sernik polukrować.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocWigiliaKomentarze:Autor: kb2009Data: 2009-04-05REWELACJA.BARDZO SMACZNY.Autor: arturtek1Data: 2008-11-19okDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: