Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 400 gramów
margaryna 325 gramów
żółtko 2 sztuk
cukier 300 gramów
śmietana 4 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
sól według uznania
ser 1 kilogramów
jajko 6 sztuk
cukier waniliowy 20 gramów
rodzynki 100 gramów
olejek pomarańczowy według uznania
lukier według uznaniaWykonanie:Ze składników na stolnicy wyrobić kruche ciasto (
mąka,
margaryna 200g,
cukier 100g,
żółtka,
śmietana,
proszek do pieczenia,
sól). Rozwałkować (cześć odłożyć) i wyłożyć
ciastem dużą blaszkę, wyścieloną papierem do pieczenia.Składniki masy serowej (
ser zmielony,
cukier 200g,
cukier waniliowy,
margaryna 0,5 kostki,
olejek pomarańczowy,
lukier)dobrze utrzeć i połączyć delikatnie z ubitymi na sztywno
białkami i wymoczonymi
rodzynkami. Przełożyć na ciasto w blaszce. Resztę ciasta pokroić w paski i ułożyć je na
masie. Piec 50 minut w 180 stopniach. Zimny sernik polukrować.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocWigiliaKomentarze:Autor: kb2009Data: 2009-04-05REWELACJA.BARDZO SMACZNY.Autor: arturtek1Data: 2008-11-19okDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: