ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 150 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegosuchy makaron 100 gramówwędlina 250 gramówmargaryna 1 łyżek stołowychsuszone grzyby 50 gramówcebula 1 sztukposiekana natka pietruszki 1 łyżek stołowychSkładniki sosu ziołowego: według uznaniaoliwa 8 łyżek stołowychocet 4 łyżek stołowychoregano 1 łyżek deserowychtymianek 1 łyżek deserowychbazylia 1 łyżek deserowychpieprz według uznaniawywar z grzybów 2 łyżek deserowychsól według uznaniaWykonanie:Suszone grzybyumyć i moczyć w zimnej wodzie przez l godzinę, gotować pod przykryciem. Miękkie grzyby odcedzić i osaczyć na sicie. Odparować do objętości 2-3 łyżek.Ugotować makaron w osolonej wodzie, odcedzić, wymieszać z margaryną i ostudzić.Cebulę obrać,umyć i posiekać. Grzyby pokroić na paseczki. Szynkę,bekon i salami pokroić na plasterki, a następnie na paski. Kabanosy pokroić na plasterki.Przygotować sos.Rozetrzeć zioła z solą i pieprzem. Dodać ocet, oliwę i odparowany wywar z grzybów.Do dużej miskiwłożyć makaron, wędliny, grzyby, posiekaną cebulę, a następnie zalać sosem i wymieszać.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaSałatkiKomentarze:Autor: IzzzData: 2009-04-20Ciekawe połączenie :)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: